Petrus Asikainen ulkosuhdevastaavaksi / for Head of External Affairs 2024

Heimoi, taas! Olen edelleen Petrus eli PurkkaKoodari, n:nnen vuoden tikkiläinen ja noin neljännen vuoden kilta-aktiivi.

Puhisvaali meni melko täpärästi toiseen suuntaan, mutta keskusteltuani aiheesta vähän Miksun kanssa koen, että hallitus on menossa hyvään suuntaan, ja haluan tuoda siihen oman panokseni. Ulkosuhdevastaavan rooli sopisi minulle parhaiten, mutta tilanteesta riippuen olen alustavasti käytettävissä myös varapuheenjohtajaksi.

Isona osana hakemustani hallitusvirkaan on tuoda hallitukseen kokemusta ja innostusta tekemiseen ja asioiden edistämiseen. Mutta entäs ne ulkosuhteet? Tietokillan ulkosuhdevastaavan rooli jakautuu kahteen hieman päällekkäiseen osaan, eli “varsinaisiin ulkosuhteisiin” ja “excumestariin”, joten lienee luontevaa kirjoittaa vähän molemmista.

Ulkosuhteet muihin teekkarikiltoihin ovat jo hyvällä mallilla, ja Lassen tapaan näen tässä isoimman kehittämismahdollisuuden aivan naapurista löytyvän HY:n kanssa. Etenkin TKO-Älyn kulttuurissa on paljon teekkarimaisuutta jo valmiiksi. HY:llä kuitenkin moni asia on toisin kun täällä, mikä näkyy esim. TiKin matalassa osallistujamäärässä syksyn mustahaalari(baari)bileisiin. Haluaisinkin lähteä siitä ajatuksesta, että ulkosuhteiden pointti ei ole vain “millos mennään ryyppäämään yhdessä”, vaan myös pitää yllä vuoropuhelua, jotta esimerkiksi yhteistapahtumien järjestämisestä ymmärretään paremmin.

Excumestarin homma on paljon käytännönläheisempi, ja täytyy myöntää, että siinä on itselläni oppimisvaraa. Joka tapauksessa tapanani on, että kun hommiin lähdetään, ne myös tehdään kunnolla. Lähtökohtana haluaisinkin järjestää ensi vuonna Titeenien ja Baltian pitkän lisäksi myös Kotimaan puolipitkän excursion – tässä on paitsi oiva paikka pitää hauskaa ja aiheuttaa hieman pahennusta maakunnissa, myös loistava tilaisuus edistää ulkosuhteita muihin teekkarikuntiin.


Petrus


Hello, again! I’m still Petrus aka PurkkaKoodari, a nth year TiK student and somewhere around fourth year guild active.

The chairperson vote went the other way quite narrowly, but after discussing things a bit with Miksu I feel that the board will be going in the right direction, and I want to have my part in it. The role of External Relations Officer would suit me best, but depending on the situation I am also provisionally available for the role of Vice Chair.

A big part of my application for a board position is bringing in my experience and enthusiasm for getting things done, and getting them done better than ever. But now for the external relations. The role of the Head of External Relations can be divided into two slightly overlapping parts, namely “external relations proper” and “excursions”, so it’s probably natural to write a bit about both.

External relations with other teekkari guilds are already quite well established, and like Lasse, I see the biggest potential for development here with the neighbouring University of Helsinki. Especially the culture of TKO-Äly has a lot of familiar things from teekkari culture already. However, many things are different at HY, which is visible, for example, in the low number of TiK participants at the recent Mustahaalarisitsit bar party. I believe the core of external relations should not only be “when are we going to get drunk together”, but also maintaining a dialogue so that, for example, there is a better understanding of what to expect from joint events.

Excursions are the much more practical half of this role, and I have to admit that it’s the one where I have room to learning by doing. In any case, my motto is “if it’s worth doing, it’s worth overdoing”. Next year, in addition to Titeenit and the Baltic Long excursion, I also want to organize the Homeland Half-long excursion (Kotimaan puolipitkä). This is not only a great opportunity to have fun and cause a bit of mischief in the countryside, but also a great opportunity to foster foreign relations with other teekkari cities.


Petrus

Oma-aloitteisuuden nimissä voisin vastata toiseen ketjuun esitettyihin kysymyksiin jo valmiiksi. (Kiitos @mikaelsiidorow ja @chef :D)

Jos killan paku on ajettu Ullikselle, joku on vielä selvin päin eli periaatteessa valmis ajamaan hakulenkin. En pidä mahdottomana että ottaisin itse pakukuskin nakin, jos kilta sitä tarvitsee – hommat hoidetaan kun pitää.

Jos paikalle tultiin taksilla, pitää miettiä muita ratkaisuja. Erityisen epätoivoisessa tilanteessa voidaan tilata taksi, mieluiten yhteen suuntaan jos lähtijä löytyy.

Kaasupulloa ei myöskään todennäköisesti tarvita ennen ~yhdeksää, joten Otaniemestä on varmasti tulossa hallituksen ulkopuolisia kiltalaisia paikalle, ja todennäköisesti jollakin heistä on jopa varaston avain. (Hallitushan on tietysti vastuuntuntoisena Ulliksella.)

Hyvä seura, itsensä toteuttaminen, näkyvät tulokset ja arvostus tehdystä työstä.

Hyvin ryhmäytynyt hallinto motivoi myös toisiaan.

Pidän itsestään selvänä, että jos hallitukseen lähdetään, niin perusoletus on osallistua kaikkiin kokouksiin (= ei tuplabuukata niitä tietoisesti) ja hoitaa vähintään oma osa juoksevista hommista.

Kunhan olisi vähän enemmän inspiroitunut idea kuin yleensä. Digitoimikunnan rastille koodaamani HackerTyper-kisa (= näppäimistön naputtelu mahdollisimman nopeasti) oli ihan hauska ja skaalaa aika helposti.

Fuksina pilkoin varmaan tunnin putkeen sipulia wappusitseille '18. En voi välttämättä suositella, mutta toi hieman näkökulmaa nakkihommiin. (Sen killan varsinaisen paskaepisodin “valitettavasti” missasin.)

Hallitusmouhona A106 viehättää, mutta vuoden päästä vastaus on toivottavasti entistäkin selvemmin C114 eli kiltis.

Kotimaan puolipitkälle ei ole vielä mitään tarkkaa suunnitelmaa. Oulun “kuittaaminen” Titeeneillä on sinänsä kätevää, että puolipitkällä sinne on jo muutenkin työlästä ehtiä säädyllisellä bussiajalla. Tykkään excuformaatista, jossa kohde ei ole tiedossa ennen bussin pysähtymistä, joten vastaus lienee “joku muu kuin Oulu” :D

Wapun alla pidetyt sitsit saksalaisten ja puolalaisten kanssa ovat varmasti hyvä lähtökohta ulkosuhteiden rakentamiselle. Tälle löytyykin jo Telegram-ryhmä, ja tähän suuntaan voisi ottaa koppia rooliin päätyessä.

Pakko myöntää, että maantiede ei ole oma lajini, varsinkaan lompakkoystävällisyyden näkökulma. Tässä käännyn siis nimenomaan asiaan perehtymisen lähempänä ja kiltalaisten olemassaolevan tietämyksen puoleen.


Petrus

1 Like