Kaisla Pousi Yrityssuhdevastaavaksi 2021 / Head of Corporate Relations 2021

Moikka kilta!

Mun nimi on Kaisla ja opiskelen toista vuotta tietotekniikkaa täällä Aallossa. Toimittuani vuoden Account Managerina yrityssuhdetoimikunnassa, olen päättänyt hakea Tietokillan yrityssuhdevastaavaksi vuodelle 2021! Olisi huippua päästä ideoimaan tempauksia ja järkkäilemään tapahtumia ensi vuonna hallituksesta käsin ysvin roolissa.

Olen kartuttanut rooliin vaadittavaa kokemusta esimerkiksi toimimalla vapaaehtoisena Slushissa(Slush Buddies Group Lead) sekä erilaisissa Aaltoesin tapahtumissa (FallUpin ohjelmavastaava ja Reviven pääjärjestäjä). Uskoisin että sekä hankitusta kokemuksesta että verkostoista tulee olemaan paljon hyötyä yrityssuhdevastaavan työssä.

Nautin kovasti uusiin ihmisiin tutustumisesta sekä suhteiden luomisesta eri toimijoiden välille. Uskon että yrityssuhdevastaavan roolissa pääsisin toteuttamaan itseäni näillä osa-alueille. Haluan myös panostaa siihen, että toimikunnassani jokainen tuntisi olonsa mukavaksi ja kuulluksi sekä uskailtaisi tuoda omat mielipiteensä rohkeasti esiin.

Korona tuo varmasti omat haasteensa yrityssuhdevastaavan ja -toimikunnan arkeen, mutta haluan varmistaa, että tiivis yhteistyö yritysten ja Tietokillan välillä jatkuu tilanteesta huolimatta. Haluan myös kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kiltalaiset saavat mahdollisuuden verkostoitua yritysten kanssa panostamalla online-ekskursioihin ja tapahtumiin.

Vastailen mielelläni kaikkiin mieltä painaviin kysymyksiin! :slight_smile:

//

Hi guild!

I’m Kaisla Pousi, a second year computer science student from Aalto University and I am applying for a Head of Corporate Relations 2021 after acting as an Account Manager at Corporate Relations Committee this year. I would really love to get to organize event and happenings as a board member this year!

I have gained experience volunteering at Slush (Slush Buddies Group Lead) and Aaltoes (Head of Program at FallUp and director at Revive). I believe that experience and networks created there would help me a lot during the year.

I really enjoy getting to know knew people and creating connections between different companies and organizations. I’m sure that I would be able to execute these passions as a Head of Corporate Relations. I also want to pay attention to that everyone feels good and heard and is couraged to bring ones views and opinions to discussion.

Corona will bring its own challenges also next year but I want to make sure that cooperation between the guild and companies continues despite of situation. I also want to ensure that guild members get chance to network with future employers by investing online-excursions and happenings.

I’m happy to answer any questions you might have! :slight_smile:

3 Likes

Moro!

Mahtavaa että yrityssuhteet kiinnostavat! Tässä muutama kysymys oman kokemuksen pohjalta TiKH’17 ysvinä.

 1. Konsulttiyrityksillä on suhteellisen ylivoimainen asema partner-listalla. Miten varmistaisit että tuotefirmoja olisi myös sopivasti tarjolla niistä kiinnostuneille? (partnereina / excuina / uratikas / yms)

 2. Meikän vuonna lähdettiin ajamaan työnjakoa ysviltä muille kiinnostuneille ja kerrot olleesi account managerina. Miten account management työnjako on toiminut? Miten parantaisit toimintaa omana vuonnasi?

 3. Ysvillä on ollut viimeisten 5v aikana suhteellisen paljon enemmän työtä verrattuna muihin hallitusvirkoihin. Miten ajattelit ylläpitää omaa jaksamistasi?

 4. Miten auttaisit firmoja rakentamaan mielenkiintoisia excuja killan jäsenille, kun korona-aikana perinteinen presis kaljan ja pizzan kanssa onnistuu heikosti?

Onnea vaaleihin!

-Korkki

2 Likes

Moikka Korkki!

Kiitokset loistavista kysymyksistä! :slight_smile:

 1. Tavoite on, että killan yritystarjonta olisi mahdollisimman monipuolista ja tätä asiaa varmasti puidaan vuoden alussa yhteisesti toimikunnan kanssa. Erityisesti tasapainottaisin tilannetta lisäämällä tuotefirmojen tarjontaa excuilla ja uratikkaassa, joissa kiltalaiset pääsevät yritysten kanssa verkostoitumaan. Partnereiden tilannetta pohditaan yhteisesti myös piakkoin, kun uudet sopimukset tulevat ajankohtaisiksi.

 2. Korona varmasti sotki myös yritystoimikunnan työtä tänä vuonna, joten account managereiden työt jäivät vähäisiksi. Nyt kun tiedämme paremmin, miten korona vaikuttaa arkeen, on helpompi lähteä suunnittelemaan turvallisia excursioita (esim. online) ja tavoitteena on saada excut pyörimään ensi vuonna taas tavalliseen tahtiin. Tällöin työtä riittäisi varmasti jaettavaksi enemmän myös toimikunnan jäsenille. Haluan myös varmistaa säännölliset tapaamiset tiimin kanssa, jotta kaikki pysyvät kärryillä siitä mitä tehdään.

 3. Olen ollut mukana tekemässä monenlaisia tapahtumia ja oppinut aika hyvin tuntemaan omat rajani ja priorisoimaan tehtäviä tarvittaessa. Jaan myös mielelläni hommia toimikuntalaisten kanssa niin ettei kenellekään jää yksin isoa työkuormaa kannettavaksi. Uskon myös, että hommat ovat sen verran mielekkäitä, että saan niistä paljon iloa irti.

 4. Näitä keinoja ideoidaan vuoden alussa sekä tiimin että yritysten kanssa. Yrityksestä riippuen hauskaa aktiviteettia voisi olla vaikkapa etäkaraoke ja erilaiset kilpailut (tai miksei etäkaljatkin). Yhteistyössä yritysten kanssa löydetään varmasti keinot järjestää kiltalaisille mielekkäitä aktiviteetteja vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

:slight_smile:

1 Like

Hei Kaisla,
Mahtavaa, että olet hakemassa yrityssuhdevastaavaksi! Tässä olisi pari kyssäriä:

 1. Miten (Main) Partnerfirmoille saisi paremmin näkyvyyttä näin korona-aikana (excujen tai niitä korvaavien tapahtumien lisäksi)? Ne kuitenkin maksavat meille ihan kohtalaisia summia ja odottavat saavansa rahallensa vastinetta.
  1. Oletko ajatellut hakea hallitukseen? Entä siinä tapauksessa mikäli sinua ei valittaisi yrityssuhdevastaavaksi? Jos olet hakemassa, käythän mainitsemassa siitä täällä lyhyiden perustelujen kera, että miksi juuri sinut pitäisi valita.

Tsemppiä vaaleihin!
t. Lassi

1 Like

Moikka Lassi!

Erittäin loistavia kysymyksiä! :slight_smile:

 1. Uskoisin, että SoMe-kanavia ja uutiskirjeitä voisi käyttää poikkeustilanteessa tehokkaammin yritysten markkinointiin. Tilanteen normalisoituessa voitaisiin jälleen karsia turhaa mainostamista näissä kanavissa. Myös esimerkiksi killan pienempiin tapahtumiin (Megazone, Pizzatilaus-illat, Patch Sewing Night) jne. voisi nyt kokeilla neuvotella näkyvyyttä.

 2. Olen ajatellut hakea hallitukseen. Hallituspaikka kiinnostaa myös mikäli minua ei valita yrityssuhdevastaavaksi. Hakemukseni voi käydä lukemassa sille osoitetusta ketjusta. :slight_smile:

 • Kaisla