Anton Voipio Tietokillan Hallituksen Puheenjohtajaksi / for Chairman of the board of Tietokilta

Moro!

Olen Anton Voipio, 4. vuoden TiKkiläinen ja haen Tietokillan puheenjohtajaksi 2023 kaudeksi.
Olen toiminut killassa muutaman vuoden erilaisissa hommissa ISO:na, IE:nä ja olen tällä hetkellä killan Suurkurkku, sekä osa hallitusta. Muutenkin olen ollut alusta alkaen aktiivinen tapahtumissa kävijä ja on minulla paljon kokemusta teekkariuden monimuotoisuudesta.

Uskon varsinkin laajan kokemukseni olevan eduksi puheenjohtajana. Olen nähnyt tapahtumista ja niiden järjestelyistä monia eri puolia, joten pystyn antamaan toimikuntienpuheenjohtajille apua ja neuvoa ongelmien ilmetessä.

Mielestäni kilta toimii todella hyvin koronan jälkeen, eikä tällä hetkellä tarvitse tehdä suuria korjausliikkeitä että tilanne pysyy samana. Kuitenkin hallinnollisella puolella olen huomannut hallitusvuoden aikana ongelmia, joihin uskon pystyväni vaikuttamaan puheenjohtajana. Mielestäni isoimmiksi ongelmiksi on noussut varsinkin kokoukset, sekä hallinnon sisäinen ja killalle näkyvä kommunikaatio.

Toivon paljon kysymyksiä foorumilla ja vaalikokouksessa, sillä uskon niihin vastaamalla pystyväni parhaiten tuomaan esille omat kantani juuri teille kiltalaisille tärkeisiin asioihin. Myös telegramissa voi olla yhteydessä: @VotkaKotka

Otaniemi, JMT 6B
19.11.2022
Anton Voipio

P.S. Anteeksi myöhäinen hakemus
P.P.S. Hyvää TPJ:tä kaikille : D


Hey!

I’m Anton Voipio, a 4th year TiK member and I’m applying to be the chairman of Tietokilta for 2023.
I have done a little of bit of this and that in Tietokilta before as a TUTOR, IE and I’m currently the Great Cucumber of the guild. I have also taken actively part in many different events of the guild and done lots of different teekkari things.

I especially believe that my extensive experience will be an advantage as chairman. I have seen many different aspects of events and their organization, so I can give committee chairs help and advice when problems arise.

I think that the guild has been working really well after corona, and I don’t think that at the moment it would be necessary to make major changes in order for the situation to remain the same. However, on the administrative side, I have noticed problems during the board year, which I believe I can influence as chairman. In my opinion the biggest problems I have noticed have been meetings and communication within the administration and the communication to the guild members.

I hope to receive a lot of questions here on the forums and at the election meeting, because I believe that answering them is the best way for me to tell my own position on the matters that are important to you, the guild members. You can also contact me on telegram: @VotkaKotka

Otaniemi, JMT 6B
19.11.2022
Anton Voipio

P.S. Sorry for the late application
P.P.S I hope everyone has a great TPJ : D

1 Like

Hei Anton!
Upeaa että haet Tietokillan hallituksen puheenjohtajaksi!

Tässä muutama kyssäri sinulle

 • Puheenjohtajuus vaatii aloitekykyä ja selkeää visiota siitä minne kiltaa kuuluisi ohjata. Osaatko kertoa jonkin hauskan anekdootin siitä miten olet toiminut oma-aloitteisesti ja pitkänäköisesti?

 • Mikä on mielestäsi Tietokillan suurin vahvuus? Miten hyödyntäisit sitä PJ-vuotesi aikana?

 • Mikä on mielestäsi Tietokillan suurin heikkous? Miten kehittäisit kiltaa sen ylipääsemiseksi?

 • Missä näet Tietokillan PJ-vuotesi jälkeen? Entäs kymmenen vuoden kuluttua?

 • Kuka on killan tärkein henkilö?

 • On tärkeää että jäsenistö tunnistaa puheenjohtajansa. Mikäli sinut valitaan, olisiko sinun mahdollista merkitä selkeämmin kuka Telegram-profiilikuvassasi esiintyvistä henkilöistä olet?

Onnea huomiselle!
Visa Pollari, PJ19

—ENGLISH BELOW—

Moikka Anton!

Mahtavaa, että hait puhiskisaan!

Muut ovat kyselleet jo tosi hyvin kaikkea. Minulla on muutama kyssäri kanssa :slight_smile:

 1. Mikä on näkemyksesi siitä, miten killan toiminta on inlusiivista ja miten sitä on tähän asti edistetty yhteisössämme?

 2. Mikä toimii ja missä pitäisi parantaa mielestäsi?

 3. Mikä on näkemyksesi jonkinlaisen hallitusvetoisen inklusiivisuutta edistävän ryhmittymän tai muun vastaavan tarpeen?

Terkuin,

Anna


Hi Anton!

Awesome that you applied to the chairman position!

The others have asked many good questions already! I have few questions too.

 1. What is your viewpoint for inclusivity ouf guild’s activities. Would you describe the ways it has been endorsed in our community?

 2. What do you think is good already, and what needs improvement?

 3. Do you think whether it is necessary to gather a (board driven) group to advocate for how to improve inclusivity or something similar to that?

Best regards,

Anna

Moikka Anton!

Hienoa nähdä, että haet hallituksen puheenjohtajaksi! Minulla ois pari kysymystä, joihin haluaisin kuulla vastauksen.

 • Miten teet killan toiminnasta läpinäkyvää peruskiltalaiselle?

 • Miten huolehdit omasta jaksamisesta?

 • Puheenjohtajan on tärkeää pystyä fasilitoimaan kompromisseja niin hallituksen kuin muidenkin yhdistyksien kanssa. Osaisitko kertoa jonkin anekdootiin tilanteesta missä olet joutunut tekemään kompromissin toisen ihmisen kanssa sinulle tärkeästä asiasta?

Tsemppiä huomiseen!
Oskari Järvinen, PJ21

1 Like

Kiitos hyvistä kysymyksistä Visa!

Puheenjohtajuus vaatii aloitekykyä ja selkeää visiota siitä minne kiltaa kuuluisi ohjata. Osaatko kertoa jonkin hauskan anekdootin siitä miten olet toiminut oma-aloitteisesti ja pitkänäköisesti?

Tapahtumiin osallistuminen on ollut hyvinkin oma-alotteista ja uskon sitä pitkään nähtyäni, omistaa jonkinlaista visiota killan ohjaamisesta.

Mikä on mielestäsi Tietokillan suurin vahvuus? Miten hyödyntäisit sitä PJ-vuotesi aikana?

Mielestäni killan suurin vahvuus on ehdottomasti jäsenten aktiivisuus järjestää, sekä osallistua kaikenlaisiin tapahtumiin. Monesti tänä syksynä olen huomannut juuri Tietokillan mustien haalarien olleen parhaiten edustamassa yleisissä tapahtumissa, ja tietenkin killan omat tapahtumat ovat suurin osa täyttyneet muutamassa minuutissa, välillä jopa sekunneissa.

Uskon tästä isoimman hyödyn PJ-vuotena olevan vahva luottamus siihen että tapahtumien järjestäminen toimii ilman suurempaa stressiä. Tietenkin tulen myös itse olemaan mukana järjestämässä, sekä osallistumassa.

Mikä on mielestäsi Tietokillan suurin heikkous? Miten kehittäisit kiltaa sen ylipääsemiseksi?

Aiemmin vahvuutena kuvaamani aktiivisuus on myös yksi suurimpia heikkouksia yhteistapahtumia järjestäessä. Tänäkin vuonna on taas nähty miten muut opiskelijajärjestöt ovat valmiita jättämään kaikille yhteisiä vastuita Tietokillalle, koska luottavat että “kyllä ne hoitaa”. Ongelmia on muun muassa ollut oudot rahakuviot, killan monikertainen työpanos jne. Toivoisinkin omalla asemallani pystymään estämään tälläiset killan “hyväksikäytöt” ja tukemaan toimareita jos tälläisiä tilanteita ilmenee.

Missä näet Tietokillan PJ-vuotesi jälkeen? Entäs kymmenen vuoden kuluttua?

Näen Tietokillan tietenkin parempana kuin nyt. Näen seuraavan sukupolven opiskelijoita aktiivisina tekijöinä ja uuden vuosikurssillisen aktiivisia fukseja innoissaan lähtemään mukaan killan toimintaan. Kuten jo aiemmin sanoin en ole miettinyt mitään radikaaleja muutoksia kiltaan, vaan varmistamaan että nyt ilmenneet ongelmat korjataan. 10 vuoden päästä kilta varmasti voi edelleen hyvin, mutta miten maailma siinä ajassa on muuttunut on vaikea sanoa.

Kuka on killan tärkein henkilö?

Se legendaarinen joku.

On tärkeää että jäsenistö tunnistaa puheenjohtajansa. Mikäli sinut valitaan, olisiko sinun mahdollista merkitä selkeämmin kuka Telegram-profiilikuvassasi esiintyvistä henkilöistä olet?

Tämä on jo pidempään aiheuttanut ongelmia, joten täytyy selvästi keksiä jotain punaisen ympyrän lisäksi. Kiitos palautteesta!

Hei Anna!
Kiitos kiperistä kyssäreistä!

Mikä on näkemyksesi siitä, miten killan toiminta on inlusiivista ja miten sitä on tähän asti edistetty yhteisössämme?
Mikä toimii ja missä pitäisi parantaa mielestäsi?

Mielestäni killan toiminta on tälllä hetkellä inklusiivista. Kilta tarjoaa erilaista toimintaa, jotta jokaiselle toivottavasti löytyy jotain kiinnostavaaja lähes kaikki tapahtumat ovat kaikille avoimia (muutamat hallinto, ISO, fuksi tapahtumat jne.). Kuitenkin aina voidaan parantaa ja toivonkin että mahdollisista ongelmista ilmoitetaan, esim. killan palautelomakkeen kautta
Toki vaikka tapahtumissa ei kenenkään tulisi kokea oloaan epämukavaksi saattaa, alkoholi ja muu juhlahumu johtaa tilanteisiin jossa ihmiset käyttäytyvät väärin. Tälläisiin tilanteisiin kuitenkin toivottavasti aina puututaan jo tapahtumassa järjestäjien tietoon sen tullessa. Myös ensi vuodeksi on kaavailtu häirintäyhdyshenkilöä, jotta olisi tietty henkilö kehen voi aina olla yhteydessä ongelmatilanteissa.

Mikä on näkemyksesi jonkinlaisen hallitusvetoisen inklusiivisuutta edistävän ryhmittymän tai muun vastaavan tarpeen?

Uskoisin häirintäyhdyshenkilö(ide)n olevan riittävät ja heidän kanssaan hallitus/hallinto yhdessä voi keskustella esille tulevista ongelmista. Jos ongelmia koetaan olevan paljon voisi erillinen työryhmä tms olla tarpeen.

Moi Anton, mahtavaa että puheenjohtajuus kiinnostaa. Tässä pari kyssäriä.

 • Visa kysyi erittäin hyvän kysymyksen, ja haluaisinkin kysyä sen uudestaan. “Puheenjohtajuus vaatii aloitekykyä ja selkeää visiota siitä minne kiltaa kuuluisi ohjata. Osaatko kertoa jonkin hauskan anekdootin siitä miten olet toiminut oma-aloitteisesti ja pitkänäköisesti?”

 • Mikä on ollut kuluvana vuonna mielestäsi parasta hallituksessa toimimisessa?

 • Onko sinulla mielessä konkreettisia kehityskohtia killan tai hallituksen toiminnassa, joihin haluaisit erityisesti pureutua puheenjohtajana?

 • Mikä on mielestäsi hallituksen puheenjohtajan tärkein tehtävä?

Tsemppiä vaaleihin!
– Leo

Moro Oskari!
Kiitos kysymyksistä!

Miten teet killan toiminnasta läpinäkyvää peruskiltalaiselle?

Mielestäni killan toiminta on jo tarpeeksi näkyvää peruskiltaisille, kunhan hallituksenkokouksista saadaan nopeampaa ja tiiviimpää infoa näkyville. Monesti ongelmana on ollut myöhäiset pöytäkirjat, ja se että niiden löytäminen ei ole helppoa. Vähintään tiivistelmä kokouksen jälkeen auttaisi kiltalaisia pysymään perillä isommista taustalla tapahtuvista asioista.

Miten huolehdit omasta jaksamisesta?

Myönnän olleeni tänä vuonna mukana liian monessa asiassa ja varsinkin nyt loppusyksystä on ollut liian kova kiire. Ensi vuonna en puheenjohtajuuden rinnalla muita vastuurooleja edes harkitsisi, ja toivon tällä pystynyväni antamaan killalle 100%, kuitenkin polttamatta itseäni loppuun.

Puheenjohtajan on tärkeää pystyä fasilitoimaan kompromisseja niin hallituksen kuin muidenkin yhdistyksien kanssa. Osaisitko kertoa jonkin anekdootiin tilanteesta missä olet joutunut tekemään kompromissin toisen ihmisen kanssa sinulle tärkeästä asiasta?

Varsinkin IE vuonna näitä joutui useampiakin tekemään tilakähmyissä. Viestittelyt ja soitot eri kiltojen edustajien välillä ei aina johtanut kaikille mieleisimpään vaihtoehtoon, mutta uskon että se on silti parempi kuin kolikonheitto. Myös tänä vuonna on joutunut killan sisällä vaihtelemaan tilavarauksia kun on ollut tuplabuukkauksia jne mutta näistäkin aina selvitty.

Moro Leo!

 • Visa kysyi erittäin hyvän kysymyksen, ja haluaisinkin kysyä sen uudestaan. “Puheenjohtajuus vaatii aloitekykyä ja selkeää visiota siitä minne kiltaa kuuluisi ohjata. Osaatko kertoa jonkin hauskan anekdootin siitä miten olet toiminut oma-aloitteisesti ja pitkänäköisesti?”

Pakko vastata rehellisesti, että oma-aloitteisuus ei ole aiemmin ollut vahvimpia puoliani. Tätä olen pyrkinyt parantamaan nyt syksyllä ja se onkin tärkeimpiä asioita joissa minun täytyy parantaa, jotta PJ vuosi onnistuisi.
Pitkänäköisyydeksi voisin laskea aktiivisuuteni killassa. Erilaisia aioita on tullut tehtyä ja kaikessa olen tähdännyt toimimaan killan hyväksi, ja parantamaan kiltaa seuraavia varten. Varsinkin nyt hallitusvuotena on päässyt käymään hyvää keskustelua monista kiltaa koskevista asioista.

Mikä on ollut kuluvana vuonna mielestäsi parasta hallituksessa toimimisessa?

Komppaan edellisen vastauksen “päässyt käymään hyvää keskustelua monista kiltaa koskevista asioista” ja tekemään työtä jolla on merkitystä. Ja onhan hallituksessa ollut työn ohella myös hauskanpitoa hyvällä porukalla :sunglasses:

Onko sinulla mielessä konkreettisia kehityskohtia killan tai hallituksen toiminnassa, joihin haluaisit erityisesti pureutua puheenjohtajana?

Näistä ollut puhetta muissakin vastauksissa, mutta nyt tällä hetkellä mielessä eniten pyörinyt:

 • kommunikaatio hallinnon sisällä ja kiltalaisille
 • kokouksien ajankäyttö ja lyhyet tiivistelmä
 • killan kohtelu yhteistapahtumissa
 • 24/7 kulkuoikeudet ja paniikin käyttö

Mikä on mielestäsi hallituksen puheenjohtajan tärkein tehtävä?

PJ:n tärkein tehtävä on pitää paketti kasassa kokouksissa ja muussa toiminnassa, sekä tietenkin edustaa kiltaa koululle jne.